Nieuws

bron: Ferghana.ru en persbericht Baranaul.ru
gepubliceerd: 15 januari 2008 / 16 februari 2009

VERBODEN IN UZBEEK REPUBLIEK
De berichten maken duidelijk dat de leden van de Fethullah Gulen beweging gevangenisstraf gekregen hebben op beschuldiging van ‘panturkisme’.
De krant Cumhuriyet schreef: Volgens de verslaggever uit Rusland en Centraal Azië Fergana.ru, in Harezm and Buchara waar de Fethullah Gulen beweging meer invloed heeft, zijn een aantal personen opgepakt. Ze werden gestraft met een gevangenisstraf van tussen de 6,5 en 8 jaar. De mensen die opgepakt en gestraft zijn, is een groep die in de jaren 1990 op Fethullah Gulens scholen les gaven.

De scholen van Fethullah Gulen in Oezbekistan waren in de jaren 1999 en 2000, in opdracht van president Islam Kerimov van Oezbekistan gesloten. Islam Kerimov had gezegd dat de leden van de Fethullah Gulen beweging ook medeschuldig zijn aan een op hemzelf gerichte aanslag.

 

VERBODEN IN RUSLAND
Het bestuur van Rusland had 16 scholen van Fethullah Gulen gesloten en 50 leraren uit het land gezet omdat ze pan-turkist en radikaal Panislamist propaganda gemaakt hadden.
De geschiedenis van de Fethullah Gulen beweging en hun verspreiding via internaten wordt verteld in een documentaire die door de Nationale Veiligheidsdienst tot stand gebracht is en op de staatstelevisie uitgezonden onder de naam “Het licht  op weg naar het duister/donker”. Er werd over verteld hoe ze panislamistisch en pan-Turkse activiteiten door de internaten verspreiden en  hoe zij de wet overtreden m.b.t. Oezbeekse nationale bewustzijn en cultuur. Op deze documentaire zeiden ze ook dat er 11 mensen waarvan de mensen van Turkse afkomstig zijn, tussen 6,5 en 8 jaar gevangenisstraf gekregen hebben.

VERBODEN IN REPUBLIEK AZERBAYCAN
De staat van Azerbeidzan heeft het televisiestation “samanyolu” van Fethullah Gulen gesloten.

 


 

Gulen: Jihad moet nu direkt plaats vinden. (zie feiten)

Gulen: De Europeanen en de Turkse arbeiders zijn de ongelovigen en gaan zeker de hel in. (zie feiten)

Sibel Edmonds:

 

"Gulen, spion van de CIA.
Het feit dat de aanklagers in de rechtbank documenten citeren die claimen dat Gulen ten dele gefinancierd is door de CIA"

 

 

 

 

Meer Info

Video's
Foto's
Belangrijke figuren
Dissidenten
Uitspraken
Illegaliteit
Netwerken
Recrutering
Schandalen
Het laatste nieuws