Veelgestelde vragen over Gülen beweging

bron: Onderzoekcentrum
gepubliceerd: augustus 2008


VEELGESTELDE VRAGEN
Hoe komt hij aan zoveel geld?
Veel inkomsten komen van de charitatieve miljardair George Soros, voor wie onze prinses Maribel werkt. Maar ook van de Amerikaanse overheid zelf. Zijn mensen vinden hierdoor goed betaalde bezigheden.
Daarnaast heeft hij de controle gekregen over miljarden die al vanaf 1991 door hem verzameld zijn via het piramidespel met de z.g. –islamitische – Groene Fondsen. Dus veel eerder dan Milli Gorus daar mee begon. (zie bijlage)
Verder is hem de controle over en het beheer van de geldstromen binnen de Asya Bank toevertrouwd. Deze bank is opgericht door rijke Arabieren om het islamitische geloof te verspreiden en te ondersteunen.
Nog een belangrijke bron van inkomsten zijn de bekeerlingen tot zijn ideologie. Zij moeten afstand doen van hun vastgoed en rijkdommen. Volgens de geheime dienst in Turkije is zijn budget groter dan dat van Turkije in 2003.
Tijdens de Ramadan vindt er de grootste inzamelingsactie ter wereld plaats. Tijdens de drie heilige maanden Recep, Saban en Ramadan gaat men van huis tot huis en elke winkel wordt bezocht. Zakenmannen worden op een nette manier afgeperst. Het oogmerk om goede doelen te steunen wordt niet nagekomen; de opbrengst gaat helemaal naar de eigen bankrekening.

Waarom doet Fethullah Gulen steeds politieke uitspraken (bekend als hij is in Turkije als –geestelijk – leraar)?
Hij wilde de geweldloze islamitische revolutie versnellen.
‘Zaman’ is geen originele term voor de islam; de Nurcu’s hebben het  van de christenen overgenomen.
In het nieuwe-testamentische grieks van de bijbel is het originele woord ‘kairos’; dat betekent het moment van bekering van allen.
Deze term hebben de diverse christelijke sociale bewegingen  uit Europa  in de 20.ste eeuw ook gebruikt om hun maatschappelijk bijdrage te verwezenlijken en het koloniale verleden van de kerkelijke missie uit de 19.de eeuw achter zich te laten. 
Nurcu’s gebruikt de term in dienst van ‘het welbegrepen eigenbelang’ van de moderne kapitalistische maatschappij van de 18.de eeuw.

 

 


 

Gulen: Jihad moet nu direkt plaats vinden. (zie feiten)

Gulen: De Europeanen en de Turkse arbeiders zijn de ongelovigen en gaan zeker de hel in. (zie feiten)

Documenten: Gulen, spion van de CIA.
Het feit dat de aanklagers in de rechtbank documenten citeren die claimen dat Gulen ten dele gefinancierd is door de CIA

 

 

 

 

Meer Info

Video's
Foto's
Belangrijke figuren
Dissidenten
Uitspraken
Illegaliteit
Netwerken
Recrutering
Schandalen