Interview

met een priester

bron: Verklaring van ex-priester
gepubliceerd: 11.02.2010

 


 

MAANDAG, 11FEBRUARI 2010, R. Schoonlo, een priester in Nederland
H. De Wit: Wat denkt u over de Fethullah Gulen’s beweging in Nederland?
R. Schoonlo: Een organisatie die de media gebruikt om geld te vergaren voor de Jihad. Met een naam van het goede doel en de bewering, dat er goedkeuring is verleend door de Turkse autoriteiten halen zij hun slachtoffers over de brug
H. De Wit: Wat zijn de negatieve kanten van deze beweging?
R. Schoonlo: Er is en wordt nog steeds een wereldwijd web gesponnen en een “net der Bozen’’ (Psalm van David) gespannen. Wie er in valt, is verloren voor de moderne geest en de westerse cultuur. Hiertegenover wordt een leven in sektarisch verband beloofd. Door het scheppen van een duistere, nare en droevig stemmende wereld, wordt je voorbereid op het ontvangen van “het – mystieke - licht”(Turks: ‘nur’).
H. De Wit: Waarom denkt u dat de beweging een bedreiging vormt voor de samenleving?
R. Schoonlo: Deze beweging vormt een schuilplaats voor ongerijmd antisemitisme en racisme en gebruikt deze smetten om het eigen nest te bevuilen. Niet alleen de naam van Turkije wordt hiermee besmeurd. Zowel (landen in) het Oosten en het Westen zijn doelwit van hun campagnes. Dat maakt hen gevaarlijk en vormen zij een bedreiging van de/ onze samenleving als geheel en de geestelijke gezondheid in het bijzonder.
H. De Wit: Wat voor maatregelen moeten de instanties in Nederland nemen?
R. Schoonlo: Een oplossing om in het openbaar alleen Nederlands te tolereren, zoals bedacht door het CDA en daarna overgenomen door de VVD, helpt niet, heeft zelfs een scheur in de samenleving veroorzaakt. Beter is het, dat de PvdA in het integratiedebat ingaat op de inhoud en luistert naar de aangedragen argumenten. Hier wil ik alleen opmerken, dat het ontwijken van het debat de norm is geworden voor bv. de PVV. Terwijl de sekte van Fethullah Gulen de ontstane ruimte volledig uitbuit.
Maatregelen:
1. Omdat ze een geheim platform hebben op de universiteiten en scholen is een verbod noodzakelijk om de/onze jongeren te redden.
2. Als ouderen mogen wij de jongeren niet in de steek laten, daarom moeten wij blijven waarschuwen tegen deze sekte.


 

Gulen: Jihad moet nu direkt plaats vinden. (zie feiten)

Gulen: De Europeanen en de Turkse arbeiders zijn de ongelovigen en gaan zeker de hel in. (zie feiten)

Gulen, spion van de CIA.
Het feit dat de aanklagers in de rechtbank documenten citeren die claimen dat Gulen ten dele gefinancierd is door de CIA

 

 

 

 

Meer Info

Video's
Foto's
Belangrijke figuren
Dissidenten
Uitspraken
Illegaliteit
Netwerken
Recrutering
Schandalen