Nieuws

Bron: Weekly
gepubliceerd:


Thema’s: organisatie, scholen/internaten, misleiding.

Verborgen agenda
Het baart ouders  zorgen dat een charter school in Tucson /Arizona banden heeft met een Turks nationalistische beweging. (door Tim Vanderpool)
Niemand kan hen verslaan met cijfers. De laatste jaren hebben studenten van de Sonoran Science Academy in Tucsonmegascores gehaald in wis-en natuurkunde en andere categorieën. De academie heeft glorieuze vermeldingen gekregen in nationale tijdschriften zoals het News and World Report en werd in 2009 Charterschool of the Year door de Charter School Association.

Maar sommige ouders van kinderen die de academie bezoeken op West Sunset Road, geloven dat ze doeleinden herbergt die veel verder gaan dan een academie. Zij vermoeden dat de Sonoran Academy een onderdeel vormt van een confederatie van leerinstellingen die in het geheim gelinkd zijn aan en propaganda maken voor de Turkse wetenschapper en islamitisch prediker Fethullah Gulen.

Terwijl de meeste ouders zich verzet hebben dit aan de kaak te stellen, bang als ze zijn  voor represailles door de organisatie, waarvan zij zeggen dat ze er om bekend staat critici te treffen, durfde een ouder het toch aan om met de Weekly te praten, als we tenminste haar identiteit geheim zouden houden. De ouder zegt, dat zij anderen aan de academie vertegenwoordigt die achterdochtig geworden zijn door de treffende gelijkenis van haar leerprogramma’s met die van andere scholen in de Verenigde Staten die opereren met stafmedewerkers van Turkse origine. Zij zegt dat leraren en administratieve medewerkers vrij circuleren tussen deze scholen. Tegelijk, zoals de ouder beweert, schijnt de Sonoran Academy constant opvoeders naar de Verenigde Staten te halen, en studenten te onderwerpen aan vervangende leraren, terwijl de leraren wachten op een werkvergunning.

Volgens deze ouder zijn al deze verbanden terug te voeren op een geheime organisatie, de Gulen-beweging, genoemd naar de wetenschapper die een netwerk van scholen verspreid over de hele wereld oprichtte en nu in ballingschap leeft in Pennsylvania. Ze zegt dat verscheidene ouders van de Sonoran Academy geloven dat de school een geheime agenda heeft, om Gulen’s vorm van Turks nationalisme te promoten, dat probeert sympathie te winnen voor de politieke doeleinden van dat land zoals de acceptatie door de Europese Unie en ontmoediging van officiële erkenning van de genocide van Turkije tegen de Armeniërs tijdens de WOI.
“We vonden een document, in het Turks, dat over het doel van deze charterscholen gaat,” zegt de ouder. ‘ze verwijzen heel expliciet naar hen als scholen (behorend) bij hun beweging. Ze maken een rekensommetje en zeggen dat als ze zoiets van 600 scholen hebben, ze elk jaar zo’n 120.000 sympathisanten voor Turkije kunnen produceren.
“Ik stuur mijn kids naar deze school, omdat ik wilde dat ze op regelmatige basis moslims zouden ontmoeten en hen zien als normale mensen,” zegt ze. “Maar als ik in de gaten krijg dat mijn kinderen worden veranderd in genocide-ontkenners, dan verontrust mij dat zeer.”


 


 

Gulen: Jihad moet nu direkt plaats vinden. (zie feiten)

Gulen: De Europeanen en de Turkse arbeiders zijn de ongelovigen en gaan zeker de hel in. (zie feiten)

Sibel Edmonds:

"Gulen, spion van de CIA.
Het feit dat de aanklagers in de rechtbank documenten citeren die claimen dat Gulen ten dele gefinancierd is door de CIA"

 

 

 

 

Meer Info

Video's
Foto's
Belangrijke figuren
Dissidenten
Uitspraken
Illegaliteit
Netwerken
Recrutering
Schandalen
Het laatste nieuws