Home > Feiten

Fethullah Gulen: "Jihad moet nu direct plaatsvinden"

Bericht uit de Turkse krant Cumhuriyet van 26 maart 2004.

F.G. zegt:” Jihad moet nu direct plaatsvinden”

Mensen die dood gaan, stoppen met alle activiteiten. Maar als iemand voor de jihad actief geweest is , dan is het anders. Dwz een activiteit in het kader van de jihad wordt voortgezet door anderen, ook al is de bewuste strijder gesneuveld. Tot de Dag des Oordeels worden hun activiteiten voor de jihad “opgeschreven” om hun ten nutte te zijn. Ze worden ook zeker vrijgesteld van de angst om dood te gaan. F.G. haalt dit bij Termizi (Iran) vandaan, Fedaihilu’l-Cihad, 2; Ebu Daud, Cihad, 16; 0 Musned, 6/20. Over de jihad haalt hij de woorden van de profeet Mohammed: “Als iemand zich opgeeft voor de Jihad voor een dag is beter dan dat iemand duizend dagen dag en nacht aan het vasten en gebed doen” aan uit Ibn Mace, Cihad, 7.
Dit kun je ook letterlijk lezen in het boek dat door F.G. zelf geschreven is, Fethullah Gulen I-la-yiKelimethullah of Cihad.

 

"Huiswerkklub dekmantel Turkse prediker Fethullah Gulen."

Agnes Jongerius voorzitter van de vakbond FNV: "In tussen zijn er aanwijzingen dat die begeleiding wordt gebruikt voor het werven van jongeren voor de Gulen beweging"

"De Witte Tulp zou behoren tot de omstreden beweging van de Turks-islamitische prediker Fethullah Gulen."

Volkskrant, 19.11.2010

 

 

 Meer Info   

Video's
Foto's

Belangrijke figuren

Dissidenten 

Uitspraken 

Illegaliteit
Netwerk 

Rekrutering 

Schandalen 

Het laatste nieuws