Home > Feiten

Het systeem van Iran is heilig

Fethullah Gulen en Iran
‘Het Systeem’
Op dit moment is de hele wereld geschrokken van de toestanden in Iran. De leiders van de Republiek Iran zetten de oppositie van het regiem totaal onderdruk. Er is geen sprake van geluiden  uit oppositie kringen.
Vrouwen zonder rechten
Om even een heldere beeld neer te zetten van het regiem is dat de vrouw geen enkele recht kan laten gelden. Ze worden enkel als kinderfabriek beschouwd.
Fethullah Gulen heeft als enige in de wereld buiten Iran gezegd dat het Iraanse systeem voor hem heilig is en dat hij dat systeem zaligmakend vindt. 
Gulen zegt ook dat de vrouwen net als in Iran de sluier verplicht moeten dragen in het openbaar en beperkte rechten hebben. Als hij ooit aan de macht komt (citaat: uit zijn preek op cassette bandje: 3).
Nederland zorgt voor verspreiding van Gulen’s  overtuigingen
Daarop volgt de sympathisanten van Fethullah Gulen ter wereld dragen deze opmerkingen letterlijk over aan eigen publiek.
Nederland geeft groepen als Gulens sectarische beweging alle gelegenheid om via (een van) hun  bladen,  deze boodschap aan de man/vrouw te brengen.
Zelfs het hoofd van de Islamitische Universiteit in Rotterdam, in Nederland dus, vindt dat een man zijn vrouwen mag slaan.
Ons dilemma
iedereen hoort het en  iedereen kijkt naar hen en zegt niets. De regering, onder leiding van Jan-Peter Balkenende van het CDA en Wouter Bos van de PvdA,  doen alsof ze niet van deze afgrijselijke Turkse sectarische beweging  weten.   

 

"Huiswerkklub dekmantel Turkse perdeker Fethullah Gulen."

Agnes Jongerius voorzitter van de vakbond FNV: "In tussen zijn er aanwijzingen dat die begeleiding wordt gebruikt voor het werven van jongeren voor de Gulen beweging"

"De Witte Tulp zou behoren tot de omstreden beweging van de Turks-islamitische prediker Fethullah Gulen."

 

 

 

Meer Info

Video's
Foto's

Belangrijke figuren

Dissidenten
Uitspraken
Illegaliteit

Netwerk 

Rekrutering

Schandalen 

Het laatste nieuws