Home > Feiten

Fethullah Gulens beweging is een geheime organisatie.

Vertaling van het videocassette van Fethullah Gulen. Videocassette werd in 1999 door de Tv station ATV in Turkije gepubliciteerd. Met het gevolgd dat hij niet terug kon komen uit Amerika.

Fethullah Gulen: "Tot jullie op een bepaalde niveau bereikt zijn, moeten jullie doorgaan met de strijd. Jullie moeten niet onder invloed van de anderen met echte boodschap naar voren komen.
De aanwezigheid van onze leden in omgeving van justitie, bestuur en belangrijke afdelingen van bestuur zijn een garantie voor de toekomst van islam en voor ons.
Om het bestuur in handen te krijgen, moeten jullie de breekpunten van de systeem vinden.
Als jullie macht niet groter is dan de tegen partij, hoeven jullie niet geweld gebruiken en tolerantie vertonen. Als het nodig is hoeven jullie geen gebed te doen, niet aan vasten deel te nemen. Als het nodig is, mogen jullie alcohol ook gebruiken, tot dat ze jullie als iemand van eigen kring accepteren."  

"Huiswerkklub dekmantel Turkse perdeker Fethullah Gulen."

Agnes Jongerius voorzitter van de vakbond FNV: "In tussen zijn er aanwijzingen dat die begeleiding wordt gebruikt voor het werven van jongeren voor de Gulen beweging"

"De Witte Tulp zou behoren tot de omstreden beweging van de Turks-islamitische prediker Fethullah Gulen."

Volkskrant, 19.11.2010

 

 

Meer Info   

Video's 
Foto's 
Belangrijke figuren
Dissidenten
Uitspraken

Illegaliteit 

Netwerk 

Recrutering
Schandalen
Het laatste nieuws