Dissidenten


Necip Hablemitoglu: schrijver, docent aan de universiteit in Ankara. Hij is doodgeschoten. De moordenaar komt uit de groep van sympathisanten van de Fethullah Gulen beweging.


Hüseyin Adigüzel: schrijver, onderwijzer, voormalige onderwijzer van Fethullah Gulen scholen in Centraal Azië. Hij is constant bedreigd door de kring rondom Fethullah Gulen. Hij leeft jarenlang geïsoleerd. 

Lokman Uzel: schrijver, onderwijzer, journalist. Bedreigd door de kring rondom Fethullah Gulen. Zelfs door de belangrijke hoogste personen in dienst van Fethullah Gulen. Verder is hij meerdere malen aangevallen door een politie agent die werkzaam is op het vliegveld Ataturk/Yesilkoy en ook door een student in Nederland.
Hij is met de dood bedreigd.


Nurettin Veren: bestuurder bij Fethullah Gülen’s beweging geweest. Hij heeft de geheime organisatie van Gulen bloot gelegd. Hij is ook met de dood bedreigd.

Hanevi Avci: Politiechef in Eskisehir, voormalige hoofd afdeling afluisteren bij de geheime dienst in Turkije, nu is hij gedwongen uit de dienst te treden en hij ontvangt wachtgeld. Hij is aangehouden omdat hij over Fethullah Gulen een boek geschreven heeft. Hij wordt valselijk beschuldigd van contacten met de extreem linkse beweging

 

Gulen: "Jihad moet nu direkt plaats vinden." (zie feiten)

Gulen: "De Europeanen en de Turkse arbeiders zijn de ongelovigen en gaan zeker de hel in." (zie feiten)

Sibel Edmond: "Gulen, spion van de CIA.
Het feit dat de aanklagers in de rechtbank documenten citeren die claimen dat Gulen ten dele gefinancierd is door de CIA
"

 

 

 

Meer Info

Video's
Foto's
Belangrijke figuren
Dissidenten
Uitspraken
Illegaliteit
Netwerken
Recrutering
Schandalen
Het laatste nieuws


 
>Fethullah Gulen:Het doel is hier hen (vert. de mensen die ons tegenwerken) te laten straffen, onder andere gaan jullie advocaten omkopen en rechters omkopen.