Over Gülen

bron:Hurriyet
gepubliceerd: 12.06.1996

ZWENDEL

“Verduistering van 100 miljard door Nurcu.” (12-06-1996 Hurriyet pag 1.)

• De heer Ihsan Kilic en Sahin Kilic hebben in Ankara over het verbod in de Islam procenten te krijgen verteld. Verder vertelden ze de mensen dat ze in plaats van procenten een deel van de winst moeten krijgen.
• Later zijn de mensen verdwenen met een bedrag van 100 miljard. Achteraf is gebleken dat de heer Ihsan Kilic werkzaam is geweest bij Al Baraka Turk. Deze twee heren hebben voor het geldbedrag dat ze kregen alleen een waardeloos, ondertekend visitekaartje achtergelaten.
• De advocaat de heer Serafetin Aksoy zei tegen de krant Hurryet dat de handel niet altijd goed gaat. Daarom zijn ze failliet gegaan. Het geld is weg. Toen de slachtoffers geld gekregen hadden, was het goed en nu is er geen geld meer?

(vervolg op pag 9)
“Paniek binnen de organisatie van Fetullah Gulen door buitenlands geld”
De voorlopers van de Nurcu-sekte waren de volgelingen van Fetullah Gulen zelf. De heer Ihsan Kilic en Sahan Kilic vertelden dat de procenten van de bank gekregen zijn terwijl ze verboden is in de Islam. Met deze uitspraak hebben ze van de eigen leden van de sekte twee miljoen mark ingezameld en daarna zijn ze verdwenen.
Deze twee belangrijke leiders van de Nurcu-sekte hebben het vertrouwen van de eigen leden gewonnen doordat ze met de leider Fetullah Gulen samen gebeden hebben in de moskee onder het geldwisselkantoor in de Postastraat in Ulus/Ankara.
Ihsan Kilic, die bij de Al Baraka Turk werkte, had twee jaar geleden zelf ontslag genomen en hij had in de Postastraat een buitenlands geldwissel/goudverkoopkantoor onder de naam Nur geopend. De heer Ihsan en Sahin Kilic zijn gedurende twee jaar een concurrentiestrijd aangegaan met de Kuveyt Turk Bank. Hij had zich ook niets van de regel ‘De wisselkantoren mogen niet als bank en holding functioneren.’ aangetrokken, en ging hij leden van de Nurcus heel veel aandelen verkopen. De mensen van de Nurcus hebben zoveel vertrouwen gekregen dat ze voor ontvangst van hun geld met een visitekaartje genoegen hadden genomen. De twee heren Kilic hadden met het geld dat ze bij de Nurcu-leden hadden ingezameld, in de Anafatalarstraat een grote winkel onder de naam Nur geopend. Na een week zijn ze verdwenen en zijn de winkels dichtgegooid. Honderden slachtoffers hebben zich voor de winkel verzameld en begonnen daar te mopperen “Wat zal er met ons geld gebeurd zijn?” . Het werd toen direct duidelijk dat de heren Kilic, leiders van Nurcu, de Nur-winkels aan iemand anders hadden overgedragen.
Binnen de Nurcu sekte zeiden ze “Niet in paniek raken, het is wel aan Hoca (Fethulah Gulen) doorverteld. Nog even afwachten. “ Een van de slachtoffers van het Groene Fonds van Fetullah Gulen, de heer Said Aydogan, zei dat er al twee maanden voorbij waren gegaan en ze hun geld niet hadden teruggekregen. De mensen die geld ingezameld hadden zijn verdwenen. Wij hebben een klacht bij de politie en justitie ingediend.

 


 

Gulen: Jihad moet nu direkt plaats vinden. (zie feiten)

Gulen: De Europeanen en de Turkse arbeiders zijn de ongelovigen en gaan zeker de hel in. (zie feiten)

Sibel Edmonds:

"Gulen, spion van de CIA.
Het feit dat de aanklagers in de rechtbank documenten citeren die claimen dat Gulen ten dele gefinancierd is door de CIA"

 

 

 

 

Meer Info

Video's
Foto's
Belangrijke figuren
Dissidenten
Uitspraken
Illegaliteit
Netwerken
Recrutering
Schandalen
Het laatste nieuws