Fethullah Gülen is spion van de CIA

bron: Sibel Edmonds/
Title: GÜLEN, THE CIA, AND THE AMERICAN DEEP STATE
URL Source: http://rastibini.blogspot.com/2008/ ... a-and-american-deep-state.html
Published: Jul 11, 2008
Post Date: 2008-07-11
gepubliceerd: augustus 2009

Oorspronkelijke artikel: letsibeledmondsspeak.blogspot.com
“Juridische documenten werpen licht op CIA-operaties in Centraal Azië met behulp van Islam en scholen (Madrassas)”

Gulen, spion van de CIA.
Het feit dat de aanklagers in de rechtbank documenten citeren die claimen dat Gulen ten dele gefinancierd is door de CIA, is opmerkelijk om een aantal redenen, zelfs hoewel er al jaren sterke vermoedens waren over de betrokkenheid van de CIA bij de Gulen beweging. De Russische geheime dienst, de FSB, heeft herhaaldelijk actie ondernomen tegen de Gulen beweging vanwege optreden als een frontorganisatie voor de CIA.
In december 2002 berichtte de Turkse krant Hurriyet: “Russische geheime dienst claimt: Turkse religieuze broederschap werkt voor de CIA.”
De FSB, de Russische inlichtingendienst voorheen KGB, heeft geclaimd dat de religieuze broederschap de ‘Nurcu’s’ in Turkije betrokken is bij spionage ten gunste van de CIA middels de bedrijven en stichtingen die zij hebben opgericht.
Het hoofd van de FSB, Nikolay Patrusjev, heeft de namen genoemd van deze bedrijven en stichtingen en gezegd: “De broederschap is betrokken bij anti-Russische activiteiten via de twee bedrijven Serhad en Eflak en stichtingen zoals Toros, Tolerans en Ufuk.
Nikolay Patrusjev, heeft de broederschap beschuldigd van pan-Turkse propaganda, van pogingen Russische jongens te bekeren tot de islam door middel van het zaaien van haat en van betrokkenheid bij bepaalde politieke lobby’s.
Deze bedrijven en stichtingen zijn opgedoken op de website van Fethullah Gulen {beweerd leider van de religieuze gemeenschap Nurcu die tegenwoordig in de verenigde staten woont die verwikkeld is in verscheidene rechtszaken in Turkije, beschuldigd van betrokkenheid bij anti-secularistische activiteiten.}
“Er is zelfs vermoeden van CIA”
“Vanwege de grote hoeveelheid geld dat Gulen’s beweging gebruikt om zijn projecten te financieren, zijn er claims dat hij geheime afspraken heeft met Saoedi Arabie, Iran en Turkse regeringen/overheden. Er zijn vermoedens dat de CIA meebetaalt, bij de financiering van deze projecten, “claimden de advocaten” [....]
Onder de papieren die de landsadvocaten presenteerden zijn claims omtrent de financiële structuur van de Gulen beweging en er werd benadrukt dat de economische kracht van de beweging 25 miljard dollar behelste.
“Scholen, kranten, universiteiten, vakbonden, televisie kanalen... over de relatie er tussen wordt gedebatteerd. Er is geen transparantie in hun werk.” Claimden de advocaten.

 


Cengiz Aytmatov: "In de media lees je over Fethullah Gulen altijd een leuk verhaal, dat helaas niet klopt."
 

Cengiz Aytmatov: "Gulen is tegen de westerse beschouwing"

 

"Huiswerkklub dekmantel Turkse perdeker Fethullah Gulen."

Agnes Jongerius voorzitter van de vakbond FNV: "In tussen zijn er aanwijzingen dat die begeleiding wordt gebruikt voor het werven van jongeren voor de Gulen beweging"

"De Witte Tulp zou behoren tot de omstreden beweging van de Turks-islamitische prediker Fethullah Gulen."

Volkskrant, 19.11.2010

 

 

Meer Info   

Video's
Foto's 

Belangrijke figuren

Dissidenten
Uitspraken
Illegaliteit

Netwerk 

Recrutering
Schandalen
Het laatste nieuws