Gülen en de CIA

bron: Sibel Edmonds/WORLD NEWS
See other WORLD NEWS Articles
Title: GÜLEN, THE CIA, AND THE AMERICAN DEEP STATE
Source: rasti blini blog
URL Source: http://rastibini.blogspot.com/2008/ ... a-and-american-deep-state.html
Published: Jul 11, 2008
Author: rasti blini blog
Post Date: 2008-07-11 19:04:49 by Aveline
gepubliceerd: augustus 2008

Juridische documenten werpen licht op CIA-operaties in Centraal Azië met behulp van Islam en Madrassas en op het "Xinjiang Project"

In een recente rechtzaak omtrent de immigratie van Turkse islamitische leider Fetullah Gülen onthulden Amerikaanse aanklagers een illegale en geheime CIA operatie die erop gericht is om bewust de islamisatie van Centraal Azië aan te wakkeren.

Deze operatie is gelanceerd in de tijd van de val van de Sovjet Unie in een wedloop om de energiebronnen van Azerbadjan, Turkmenistan, Uzbekistan, Kazakhstan en Kyrgyzstan - met een gezamelijke waarde van zo'n 3 triljoen dollar.

De organisatie zou volgens de aanklager over een totaal vermogen van $25 miljard beschikken, waarmee zij investeert in scholen, kranten, universiteiten, vakbonden, en tv kanalen.

Gülen en de CIA

Het feit dat de aanklagers in de rechtzaal de documenten citeren waarin wordt geclaimed dat Gulen deels werd gefinancieerd door de CIA is opmerkelijk om verschillende redenen, ook al zijn er al jaren sterke vermoedens omtrent de betrokkenheid van de dienst bij de Gulen beweging. De Russische inlichtingendienst, de FSB, heeft herhaaldelijk aktie ondernomen tegen de Gulen beweging omdat deze als CIA front zou dienen.

Gülen's Madrassa's

De Gulen beweging heeft in de jaren negentig wereldwijd madrassa's opgericht, waarvan het merendeel werd gevestigd in de nieuwe onafhankelijke Turkse Republieken in Centraal Azie - Azerbadjan, Turkmenistan, Uzbekistan, Kazakhstan en Kyrgyzstan - als ook in Rusland.

Deze madrassa scholen lijken gebruikt te worden als front om ambtenaren van de CIA en het Amerikaanse State Department undercover te laten opereren in de regio, waarbij veel van de docenten opereren onder bescherming van een diplomatiek paspoort.

Waarom Centraal Azie ?

Centraal Azie, met haar rijke aanwezigheid aan energiebronnen, is van groot belang voor de Amerikaanse olie- en gasbedrijven. De regio is ook voor de "Great Game", de wedloop met Rusland en China om de aanwezige energiebronnen. De Verenigde Staten gebruikt Turkije als proxy om controle te krijgen over Centraal Azie via Pan-Turks nationalisme en religie.

Het 'Xinjiang-Project'

Een van de belangrijkste methodes voor de VS om Turkije betrokken te krijgen bij het conflict in Xinjiang zijn een aantal Turkse Amerikanen uit het Fetullah Gulen team die in Turkije bij verstek worden vervolgd, doordat zij woonachtig zijn in de Verenigde Staten, wegens pogingen om een theocratie in het land in te voeren.

Een andere Turk die bij deze affaire betrokken is, is Enver Yusuf Turani, de premier en tegelijkertijd minister van buitenlandse zaken van de Oost-Turkse overheid in ballingschap. Hij beschikt sinds 1998 over de Amerikaanse nationaliteit, en werkt nauw samen met Gulen.

Hun activiteiten voor de regering-in-ballingschap staat beschreven in het rapport "The Xinjiang Project", dat in 1998 door RAND Corporation werd gepubliceerd, en in herziene uitgave in 2003 uitkwam onder de naam "The Xinjiang Problem". Het benadrukt het belang van de autonome regio Xinjiang bij het omsingelen van China, en biedt een strategie om deze doelstelling te bereiken.

Betrokkenheid Pakistaanse ISI bij aanslagen in Xinjiang ?

Volgens Yossef Bodansky zou de Pakistaanse inlichtingendienst ISI betrokken zijn bij de aanslagen in de Chinese provincie Xinjiang. Bodansky was het hoofd van het ''Congressional Task Force on Terrorism and Unconventional Warfare'' van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden.

Zie ook :

South Asia Analysis Group: The United States and Terrorism in Xinjiang
Ahmed Rashid: The Fires of Faith in Central Asia


Cengiz Aytmatov: "In de media lees je over Fethullah Gulen altijd een leuk verhaal, dat helaas niet klopt."
 

Gulen: "Jihad moet nu direkt plaats vinden." (zie feiten)

Gulen: "De Europeanen en de Turkse arbeiders zijn de ongelovigen en gaan zeker de hel in." (zie feiten)

Sibel Edmonds:

"Volgens de documenten: Gulen, spion van de CIA.
Het feit dat de aanklagers in de rechtbank documenten citeren die claimen dat Gulen ten dele gefinancierd is door de CIA
"

 

 

 

Meer Info

Video's
Foto's
Belangrijke figuren
Dissidenten
Uitspraken
Illegaliteit
Netwerken
Recrutering
Schandalen
Het laatste nieuws